Autorităţile române se întâlnesc acum cu delegaţia Fondului Monetar Naţional, cele mai importante puncte ale negocierilor se referă amânarea privatizării unor companii de stat cerută de guvern. Acordul cu FMI expiră în martie 2013 Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Înainte de începerea discuţiilor de astăzi de la Ministerul Economiei, ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, a explicat sumar că nu poate să dea prea multe informaţii decât după încheierea negocierilor. “Este adevărat că sunt unele întârzieri în ceea ce am convenit anterior, însă sunt întârzieri obiective. Rezultatul negocierilor va fi prezentat de primul-ministru la finalul discuţiilor”, a precizat acesta.
România va încheia un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional”, declarase vineri ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu, pentru Money.ro.
Chiţoiu a spus că s-a stabilit un nou calendar pentru îndeplinirea obiectivelor asumate.
„Noi sperăm ca la următoarea misiune de evaluare să avem toate ţintele îndeplinite, şi mai ales toate angajamentele luate şi la această misiune. Interesul nostru şi al instituţiilor internaţionale este ca să încheiem bine acordul şi mai ales sa ne îndeplinim obiectivele. Atât timp cât ştiu că România este monitorizată de aceste instituţii financiare internaţionale, se consideră nu pot avea loc derapaje semnificative de la ce ne-am asumat şi atunci credibilitatea noastră creşte atât în randul investitorilor străini, dar şi a băncilor finanţatoare internaţionale”, a mai spus Chiţoiu.
Misiunea FMI, condusă de olandezul Erik de Vrijer, a ajuns marţi la Bucureşti, principalele teme pentru discuţiile cu autorităţile române, care se vor derula până la sfârşitul lunii ianuarie, vizând bugetul pe 2013, precum şi perspectivele economiei, reformele structurale şi politica monetară.
România a îndeplinit unele ţinte stabilite cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială