A plecat dintr-un ţinut minunat al Transilvaniei, Lunca Ilvei, simţind că poate să facă mai mult şi mai bine atunci când va încerca lucruri noi. Fiind singurul fiu din familiei, părinţilor le-a fost greu să accepte plecarea băiatului, singurul lor sprijin, tocmai în Irlanda, dar când el s-a dovedit băiat de ispravă, s-au bucurat din toată inima. Joacă în filme, printre care "Asterix şi Obelix", produce creaţii cinematografice şi organizează un festival al filmului de scurt metraj destinat tinerior artişti din întreaga lume. În acest an, va lucra la un proiect, mai precis un film documentar despre artele marţiale „taekondo”, pe care îl va realiza în colaborare cu directorul artistic al Comedy Festival Cluj-Napoca, Myriam Alexowitz, scriitoare din Germania. În luna februarie, când au loc „Berlinalele”, Festivalul Internaţional de Fim de la Berlin, românul Florian Zapra va populariza în mijlocul „spumii” cinematografiei din întreaga lume festivalul său din Dublin.
Ardeleanul Florian Zapra e un om de film în plină acscensiune în lumea cinematografică. “Sunt un simplu român din Irlanda şi tot ce fac în cinematografie este din plăcere şi e un hobby, inclusiv festivalul de film, iar când ceea ce faci e din plăcere, nu are cum să nu-ţi iasă”, astfel se caracterizează artistul, un ardelean modest care a devenit un om de film cunoscut în Irlanda.
Asemeni unor mari actori, care înainte de a deveni faimoşi, au avut tot felul de slujbe mai puţin interesante, chelner (Russell Crowe), tâmplar (Harisson Ford), George Clooney (vânzător de pantofi), ardeleanul Florian Zapra lucrează într-un restaurant din Temple Bar, o zonă centrală din Dublin cu viaţă de noapte plină, apreciată de turişti, pentru a se întreţine: „Îmi împart zilele săptamânii în două, jumătate le petrec lucrând în restaurant iar jumătate le dedic filmului, şcolii, producţiei, festivalului”.
Chiar dacă