Te poţi mândri cu multe, dar când vine vorba despre mândria locală, românii au ce spune despre satul, oraşul sau judeţul lor. Cele mai multe intrări în oraş sunt semnalizate cu banalele indicatoare rutiere, însă câteva localităţi au făcut mai mult decât atât şi îşi întâmpină vizitatorii cu monumente ce poartă semnificaţii deosebite pentru comunitatea lor.
Reporterii „Adevărul“ au verificat intrările din cele mai importante oraşe şi judeţe pentru a vedea cum îşi primesc autorităţile locale oaspeţii.
BOTOŞANI
La intrare în judeţul Botoşani, imediat după ce treci Siretul, cum vii dinspre Suceava, te întâmpină cele mai importante figuri ale culturii româneşti: Eminescu, Enescu, Iorga sau Ştefan Luchian. Toţi s-au născut în judeţul Botoşani, iar acum umflă de mândrie piepturile urmaşilor.
SIBIU
Simbolurile burgului medieval şi ale capitalei culturale, dar şi un nume de legendă veghează intrarea într-unul din cele mai pitoreşti oraşe ale României. Pe panoul aflat la intrarea în municipiul Sibiu pe DN 1, dinspre Sebeş, stema oraşului duce mai departe, peste ani, povestea mândrului burg transilvănean şi a oamenilor vrednici, dornici de prosperitate.
Sub denumirea de astăzi, stă scrisă mare denumirea sub care este cunoscut oraşul în istorie, aceea de Hermannstadt. Legenda povesteşte însă că pe vremuri cizmarul sas Hermann i-a cerut unui boier local suficient pământ cât să construiască un târg. Acesta i-a răspuns că îi va da atâta pământ cât acoperă una din pielile folosite de cismar pentru croirea încălţămintei. Cizmarul a luat una din piei şi a tăiat-o în fâşii foarte subţiri, cu care a reuşit să înconjoare o suprafaţă mare de pământ, acesta fiind locul pe care s-a întemeiat oraşul care îi poartă numele, Hermannstadt, oraşul lui Heramnn.
BRAŞOV
Semnele de la intrarea în judeţul Braşov r