O bucătărie exactă, ca un ceasornic elvețian. Delicatețuri austriece din Valea Tirolului, asortate cu iodlere și peștișori autohtoni din Marea Neagră
Elveţia e cunoscută, îndeobşte, pentru sistemul bancar şi ceasurile sale. O investiţie, însă, la fel de sigură e şi în gastronomia din Ţara Cantoanelor. Când spui Austria te gândeşti în primul rând la vals, abia apoi la celebrul şniţel vienez. Aparent, mâncarea austriecilor seamană cu cea nemţilor. Doar aparent că, pe timpul Imperiului, ţările aflate în sfera de influenţă habsburgică au fost exploatate masiv şi din punct de vedere culinar. SUMARUL ARTICOLULUI DE VEGHE PRIN CÂRCIUMI. Un schnaps de cireșe cu Fondue elvețian, cârnățărie tiroleză și barbuni din Marea Neagră Prin cenușa ImperiuluiCând guvidul bate somonul!
În sfârşit, am început să fim saturaţi de importurile mediteraneene din farfuria noastră. Deja, te apucă sughiţul când deschizi meniul oricărui restaurant, cât de cât mai răsărit, la pagina dedicată peştelui. Fructele de mare sau peştele oceanic ne-au făcut, din păcate, să uităm de guvidele, hanusul, barbunul sau rechinul de Marea Neagră. O vizită în Mica Elveţie, restaurantul cunoscutului Jakob Hausmann, un popas la Grinzinger Hof, singurul restaurant austriac din Capitală şi un prânz cu peşte autohton la Tasty Fish ne-au schimbat părerea despre viaţă!
Alpinism culinar în Mica Elveţie
Ţara Cantoanelor e neutră, se ştie, dar gastronomia ei este redutabilă. Astfel se explică rezistenţa, de aproape 20 de ani, a „Micii Elveţii” pe pretenţioasa piaţă a localurilor de top din Capitală.
Ideea lui Jakob Hausmann de a-şi reloca restaurantul în Centrul Istoric s-a dovedit de succes. Şi fără să schimbe mare lucru în lista de bucate. La Mica Elveţie, gusturile cunoscute le regăseşti cu siguranţă. Vinurile lor pot fi importate direct doar cu costuri foarte mari, că Elveţia nu