Pe 26 ianuarie 1918 se năştea în Scorniceşti, judeţul Olt, Nicolae Ceauşescu. 26 ianuarie, o zi obişnuită acum pentru români, era o adevărată sărbătoare naţională până în 1989. Deşi locuia în cel mai luxos cartier al Bucureştiului, Nicolae Ceauşescu nu şi-a serbat de prea multe ori ziua de naştere în vila familiei din cartierul Primăverii. De ziua lui, fostul dictator mergea la casa părintească din Scorniceşti pentru a petrece alături de familie.
Nicolae Ceauşescu, ucenic de cizmar, a condus România aproape un sfert de veac. A copilărit în sărăcie lucie, a ajuns înainte de majorat după gratii, apoi a urcat în vârful ierahiei comuniste, pentru ca în final, să sfârşească sacrificat de poporul pe care l-a condus, la data de 25 decembrie 1989.
La trei zile de la moartea mentorului său, Gheorghe Gheorghiu-Dej, în martie 1965 Ceauşescu prelua funcţia de secretar general al Partidului Muncitoresc Român (numele Partidului Comunist Român la acea vreme, după asimilarea forţată în 1948 a unei aripi a Partidului Social Democrat). Odată cu această funcţie, Nicolae preia puterea absolută în stat. Odată ajuns la putere, una dintre primele sale acţiuni este redenumirea Partidului Muncitoresc Român în Partidul Comunist Român.
La 28 martie 1974, Marea Adunare Națională instituie funcția de preşedinte al Republicii Socialiste România, iar Nicolae Ceauşescu este ales în unanimitate, devenind astfel primul preşedinte al României.
Pe 26 ianuarie 1918 se năştea în Scorniceşti, judeţul Olt, Nicolae Ceauşescu. 26 ianuarie, o zi obişnuită acum pentru români, era o adevărată sărbătoare naţională până în 1989. Deşi locuia în cel mai luxos cartier al Bucureştiului, Nicolae Ceauşescu nu şi-a serbat de prea multe ori ziua de naştere în vila familiei din cartierul Primăverii. De ziua lui, fostul dictator mergea la casa părintească din Scorniceşti pentru a petrec