Autorităţile care se ocupă de aspectul şi marcarea drumurilor din Capitală nu au luat în considerare şi intrările în Bucureşti, cele care ar trebui să le facă trecătorilor o primă impresie despre oraş. Pe oriunde s-ar face aceste intrări, tot ceea ce pot vedea şoferii sunt doar câteva indicatoare şterse şi lipsite de personalitate.
Fie că intrăm de pe una dintre cele trei autostrăzi, sau că venim dinspre Ploieşti, pe DN 1, Alexandria sau Giurgiu, marcajele spun toate aceeaşi poveste: „Bucureşti”. De cele mai multe ori marcajele care anunţă intrarea în cetatea lui Bucur sunt banale şi lipsite de însemnătate.
De cele mai multe ori, aceste plăcuţe metalice pe care scrie „Bucureşti” sunt însoţite de stema oraşului, care, la unele intrări, a fost dezlipită, aşa cum este în cazul intrării dinspre Bragadiru, şi de un mesaj sec cu „Bine aţi venit” transpus în engleză şi franceză. Panourile nu atestă în niciun fel faptul că urmează să intrăm într-o capitală europeană.
„cureşt” în loc de „Bucureşti”
La intrările de pe cele trei autostrăzi, plus cea de pe DN1 - Bucureşti - Ploieşti, semnul care marchează intrarea în oraş este o placă destul de mare prinsă în centrul unei bolte metalice.
Intrarea din Otopeni este caraghioasă, pe lângă panoul a cărui stemă s-a decolorat complet, în dreapta se înalţă o coloană de fier ce anunţă intrarea în Capitală. Din panou lipsesc trei litere, astfel că „Bucureşti” a fost transformat în „cureşt”. Câţiva paşi mai încolo, în locul unui monument care să ofere informaţii istorice despre oraş, este montat un alt panou simplu ce aparţine Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
La intrarea din Voluntari, aceeaşi poveste. Un panou simplu pe care scrie „Bucureşti”, dar care poate fi lăudat pentru faptul că are stema ceva mai viu colorată. În stânga şi în dreapta panoului mai sunt amplasate trei indicatoare ru