Tăbliţa care ne întâmpină la intrarea în oraş este aproape acoperită de vegetaţia uscatăUn simbol care să ne întâmpine la intrarea în oraş e o temă care n-a fost abordată în Primăria Bistriţa nici în glumă. La polul opus, Consiliul Judeţean a inclus existenţa unui simbol care să marcheze intrarea pe tărâm bistriţean în strategia de dezvoltare a judeţului.
Tăbliţa din...bălării
Oficial, municipiul Bistriţa are 6 intrări, neoficial doar în două locuri, ambele situate pe DN17, o tăbliţă cu funcţiuni mai degrabă rutiere îţi spune că ai păşit în oraşul imnului naţional. Aceasta este totuşi acompaniată şi de stema oraşului şi de o restricţie de viteză.
Deşi este doar o plăcuţă, municipalitatea nu a omis să bifeze şi acolo „reuşitele” urbei. Printre acestea se numără înfrăţirile cu oraşe din te miri ce ţări, dar şi cu titulatura de „Capitala Earth Hour” primită anul trecut.
Dimensiunile deloc de neglijat ale tăbliţelor nu asigură vizibilitatea aşa cum ar fi normal, acestea fiind în stare bună însă ascunse bine între bălăriile necurăţate de o bună bucată de vreme.
Un semn sau simbol care să-i întâmpine pe cei care ne calcă pragul? Un asemenea subiect n-a fost pe buzele consilierilor locali în ultimele trei mandate. Culmea este faptul că Primăria Bistriţa pune un accent deosebit pe potenţialul turistic al municipiului, pe care încearcă să îl promoveze cu ajutorul struţilor, a ideii de cetate medievală, dar ignoră tocmai intrarea, prima impresie.
Ideile s-au luat la trântă la judeţ
Lucrurile stau niţel diferit când vine vorba despre Bistriţa-Năsăud, autorităţile incluzând semnul de intrare în judeţ în strategia de dezvoltare a acestuia. Primul pas în acest sens a fost făcut: Consiliul Judeţean a organizat un concurs, mai marii artei bistriţene, dar şi cetăţenii de rând având posibilitatea să o