30 de accidente de muncă s-au înregistrat în 2012, cu trei mai multe comparativ cu anul precedent. În ceea ce priveşte accidentele de muncă mortale, numărul acestora s-a dublat anul trecut faţă de 2011, patru persoane pierzându-şi viaţa la locul de muncă în 2012, comparativ cu două în anul precedent. Un accident mortal s-a produs la sfârşitul lunii iulie, când un muncitor care lucra la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare de pe centura municipiului Focşani a intrat într-un şanţ şi a fost acoperit de un mal de pământ, care s-a surpat.
Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea, anul trecut s-au înregistrat 26 de accidente cu incapacitate temporară de muncă, în urma cărora muncitorii au fost răniţi sau au rămas cu handicapuri. „Principalele domenii în care s-au produs accidente de muncă sunt: construcţii, transporturi, exploatare forestieră, fabricarea vinurilor din struguri, administraţie publică locală (primării), comerţ, utilităţi publice“, ne-a transmis Eliza Botezatu, inspector şef al ITM Vrancea.
Printre principalele cauze ale producerii accidentelor de muncă se numără: neasigurarea de către angajatori a tuturor condiţiilor de securitate la locurile de muncă, nerespectarea de către lucrători a instrucţiunilor primite din partea angajatorilor, neasigurarea echipamentelor individuale de protecţie sau neutilizarea acestora, repartizarea executării sarcinilor de muncă unor muncitori cu pregătire profesională necorespunzătoare, deplasarea sau staţionarea lucrătorilor în zone periculoase.
30 de accidente de muncă s-au înregistrat în 2012, cu trei mai multe comparativ cu anul precedent. În ceea ce priveşte accidentele de muncă mortale, numărul acestora s-a dublat anul trecut faţă de 2011, patru persoane pierzându-şi viaţa la locul de muncă în 2012, comparativ cu două în anul precedent. Un