Începând de astăzi, în fiecare săptămână, în paginile cotidianului nostru veţi găsi rubrica „Monitorul sănătăţii tale”. În fiecare zi de luni, medicul stomatolog Luminiţa Nedelcu de la Clinica Stomatologică Dent Excel Focşani vă va răspunde la întrebări legate de problemele stomatologice pe care le aveţi dumneavoastră sau cei dragi. Întrebările pot fi trimise pe adresele de e-mail roxana.sava@monitorulvn.ro sau redactie@monitorulvn.ro. Medicul stomatolog Luminiţa Nedelcu este absolventă a Facultăţii de Medicină Generală şi a Facultăţii de Stomatologie, şi este specializată în implantologie, laserterapie şi pedodonţie.
În ediţia de astăzi, medicul stomatolog Luminiţa Nedelcu vorbeşte despre când trebuie să fie prima vizită a copilului la stomatolog, dar şi despre paşii care trebuie respectaţi pentru ca micuţul dumneavoastră să aibă un zâmbet frumos şi sănătos.
Prietenia copilului cu stomatologul? Vis sau realitate!
Pentru ca această prietenie să devină realitate nu aşteptaţi, dragi părinţi, durerile şi infecţiile la nivelul cavităţii bucale, pentru a vă duce copilul la stomatolog. Cea mai mare greşeală pe care o fac părinţii este că, de cele mai multe ori, în peste 90% din cazuri, prima vizită la stomatolog este de „urgenţă”. Atunci când durerea a fost sau este foarte mare, copilul este speriat, iar cooperarea se face anevoios, durând destul de mult pentru a-i câştiga încrederea copilului. Acesta asociază în acele momente stomatologul cu durerea.
Prima vizită la stomatolog trebuie să aibă loc în momentul apariţiei primilor dinţi, adică la vârsta de 1 an. Cu cât stomatologul consultă mai devreme un copil, cu atât poate să ajute la prevenirea bolilor dentare, făcând un bilanţ al stării generale a copilului. În primul rând se va evalua riscul de carii şi se elaborează un program de prevenţie pentru fiecare copil, în funcţie de vârst