EximBank intenţionează să colaboreze cu ataşaţii economici din ambasade, astfel încât să crească rolul băncii în consolidarea relaţiilor economice bilaterale ale ţării noastre, ne-a declarat Traian Halalai, preşedintele instituţiei.
"Aşa venim în contact direct cu exportatorii şi primim semnale cu privire la aşteptările de finanţare specifice, iar noi putem putem gândi soluţii adaptate", ne-a explicat domnia sa, în cadrul unui interviu.
Traian Halalai ne-a precizat că Eximbank se va concentra, anul acesta, pe creşterea prezenţei pe plan local, segmentele de clienţi ţintite fiind potenţialii exportatori şi proiectele derulate cu fonduri europene, iar în ceea ce priveşte creditarea, accentul va fi pus pe acordarea de împrumuturi pe termen scurt, împrumuturi de prefinanţare şi cofinanţare.
Domnia sa este de părere că perspectivele pentru sistemul bancar local sunt bune, însă vom asista la schimbări de strategii şi abordări.
Traian Halalai a fost numit, la finele lunii septembrie a anului trecut, în funcţia de preşedinte al EximBank, aşa cum ziarul "BURSA" a anunţat în exlusivitate. Anterior, Traian Halalai a deţinut poziţia de director general adjunct la Banca Românească.
* Banca va apela la ataşaţii economici din ambasade pentru a înţelege mai bine cerinţele clienţilor
Reporter: Aţi declarat, în luna decembrie a anului trecut, că intenţionaţi să menţineţi costurile şi produsele oferite la limita inferioară a intervalului existent pe piaţa bancară. Nu există riscul ca acest nivel să afecteze profitabilitatea Eximbank?
Traian Halalai: Aşa este, ne-am propus să menţinem costurile jos, concomitent cu extinderea ofertei şi dezvoltarea canalelor de vânzare online. Sperăm ca astfel să putem să ne lărgim baza de clienţi, lucru care ne va permite în final obţinerea unor rezultate pozitive. Oricum, obiectivul nostru principal nu es