Prorectorul pe probleme de administraţie, patrimoniu şi relaţia cu studenţii din Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB), prof. univ. dr. Ioan Bolovan, a acordat un interviu AGERPRES în care evidenţiază continuitatea şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu cele mai mari universităţi din Republica Populară Chineză, perspectivele unor noi proiecte comune fiind discutate cu prilejul participării conducerii instituţiei clujene de învăţământ superior în luna decembrie 2012 la Conferinţa Anuală a Institutelor Confucius din întreaga lume, un prestigios eveniment internaţional care s-a desfăşurat la Beijing.
AGERPRES: Institutul Confucius din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai este o platformă pentru studiul limbii, culturii şi civilizaţiei chineze şi mai ales pentru acţiuni de diplomaţie culturală. În luna decembrie a anului trecut aţi participat la o importantă reuniune care s-a desfăşurat la Beijing şi care a deschis noi perspective pentru o îndelungată colaborare instituţională.
Prof. univ. dr. Ioan Bolovan: Universitatea "Babeş-Bolyai" a fost reprezentată la Conferinţa Anuală a Institutelor Confucius din întreaga lume, care s-a desfăşurat în luna decembrie 2012, la Beijing, de rectorul UBB, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop. Eu l-am însoţit pe rectorul Ioan Aurel Pop la acest important eveniment. UBB a semnat, încă din octombrie 2009, un acord de cooperare cu celebra Fundaţie Hanban din Beijing. Hanban este Cartierul General din Beijing al Institutelor Confucius. La Conferinţa organizată în capitala Chinei se face o radiografie a activităţii desfăşurate de cele 450 de Institute Confucius din întreaga lume. Dincolo de bilanţul anului încheiat, Conferinţa stabileşte şi suita de programe care se vor derula în următorul ciclu de acţiuni.
Institutul Confucius din cadrul UBB, este, alături de cele similare de la Universităţile "