Ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a menţinut "apetitul" pentru speculaţiile futures, după ce joi volumul a urcat aproape de maximul realizat pe anul în curs. La ora 17.15 numărul contractelor futures de la Sibiu era de 1045 iar valoarea tranzacţiilor se ridica la 12,5 milioane lei. Preţurile celor mai lichide contracte creşteau, cu excepţia aurului care se afla pe minus.
Pe segmentul indicilor, investitorii au mizat pe creşterea derivatului pe Dow Jones în condiţiile în care principalele burse europene au crescut iar cotaţiile indicelui DJIA din SUA se aflau tot pe direcţie pozitivă. Acţiunile de pe piaţa americană se apreciau extinzându-şi maximul pe cinci ani după ce câteva companii importante cum ar fi Starbucks sau Procter&Gamble au raportat creşterea profitulului. În acelaşi timp, gradul de optimism a fost ridicat de faptul că încrederea în mediul de faceri german a depăşit previziunile. Şi acţiunile de pe cele mai mari pieţe din Europa au crescut, extinzându-şi maximul din ultimele 23 de luni, după publicarea raportului privind încrederea în mediul de business şi după ce datele oferite de Banca Centrală Europeană au arătat că este posibil ca estimările privind numărul de operaţii de refinanţare rambursate să fie depăşite. Pe piaţa Sibex, la ora 17.15, investitorii tranzacţionau indicele american la o valoare de 12,5 puncte, în creştere cu 30 puncte.
Tranzacţiile investitorilor cu derivatul EUR/USD_RON s-au concentrat pe scadenţa martie 2013, pe care au fost realizate, până la ora 17.15, un număr de aproape 100 de contracte, cu o creştere de 0,72 % a preţului de cotare. Euro era estimat la 1,37472 USD. Pe pieţele externe euro a atins cel mai bun nivel din ultimele 11 luni faţă de dolar.
Pe segmentul derivatelor pe aur uncia a înregistrat scăderi. Acestea au venit în contextul în care metalul galben s-a depreciat pe pieţele extern