Firmele de salubritate taxează ridicarea gunoiul cu mai mulţi bani decât preţul din contract, afişat chiar pe site-ul primăriei.
"Gunoierii" care acţionează în oraş au găsit soluţia, după ce Primăria a refuzat cererea lor de majorarea a tarifului la stângerea gunoiul de la clujeni. Uzează de contract şi taxază în plus oamenii care nu aruncă goiul selectiv, pe fracţii: umed şi uscat.
O riverană de pe strada Mehedinţi a sesizat recent că plăteşte mai bine de 6 lei pentru serviciile de ridicat gunoiul societăţii Rosal care se ocupă de activitate în cartierul Mănăştur. Aceasta a aminti că pe site-ul oficial al Primăriei sunt postate date care nu au niciolegătură cu realitatea, mai precis se spune că preţul la ridicat gunoiul este de 5 lei per metru cub, per persoană, per lună. Mai mult, acesta a cerut Primăriei să efectueze verificări la modul în care societăţile de salubritate taxează serviciul de ridicat gunoiul, având în vedere că societatea Rosal nu cere lunar numărul de persoane de la asociaţie şi emit facturi pe estimări.
Şeful Rosal Sergiu Hosu a declarat că clujenii sunt taxaţi în funcţie de contract şi de modul în care aruncă gunoiul. „Dacă la punctul gospodăresc există containere pentru fracţia umedă şi fracţia uscată, atunci clujenii trebuie să respecte sistemul şi să arunce gunoiul pe fracţii. Dacă nu o fac, atunci serviciul este mai scump", a afirmat Hosu.
Eugen Vereş, directorul celeilalte societăţi care ridică gunoiul în oraş, Brantner&Vereş a explicat că modul în care oamenii îşi aruncă gunoiul rezolvă multe din problemele pe care Clujul le are în prezent cu depozitarea. Cu procesele din instanţă s-a mai obţinut o perioadă de graţie, cel puţin până în vară şi deşeurile vor putea fi aruncate la Pata Rât, chiar dacă Garda Naţională de Media a sistat depozitare din octombrie anul trecut. "Noi nu taxăm clujenii în plus. Însă este nev