Cei care cred că performanţele profesionale şi admiraţia fanilor sunt singurele criterii în funcţie de care vedetele primesc o stea pe faimosul bulevard se înşală. Există şi alte condiţii pe care specialiştii le iau în calcul atunci când acordă această distincţie.
Prezentatorul TV Jimmy Kimmel, a primit recent o stea pe Bulevardul Walk of Fame de la Hollywood. Steaua a fost dezvăluită cu o zi înainte de cea de-a zecea aniversare a emisiunii „Jimmy Kimmel Live!“, pe care el o prezintă în Statele Unite.
Steaua sa este cea de-a 2.489-a din constelaţia de pe celebrul bulevard hollywoodian. Deşi acesta pare un număr destul de ridicat, nu oricine primeşte o asemenea distincţie, după cum s-a întâmplat cu Julia Roberts, Denzel Washington şi Whitney Houston. Care sunt, totuşi, criteriile în funcţie de care se oferă acest trofeu şi cine are putere decizională?
Steaua de pe Walk of Fame are la bază o comisie de specialişti care acordă această distincţie în funcţie de voturile publicului. „Acceptăm aplicaţii începând cu luna aprilie şi există un comitet care se întâlneşte o dată pe an, în iunie. Avem un preşedinte şi un comitet format din cinci membri, fiecare expert într-un domeniu: radio. audio, televiziune, film, teatru/ prestaţii live“, explică pentru ABC News Ana Martinez, reprezentanta departamentului de relaţii cu publicul Walk of Fame.
FOTO Getty
Cine alege celebrităţile care concurează în cursa faimoaselor stele? „Oricine poate nominaliza o vedetă, cu permisiunea vedetei respective. Un fan, un scriitor, o rudă, oricine“, spune Martinez. Totuşi, procesul decizional se încadrează în parametri numerici. „Primim aproximativ 300 de aplicaţii pe an şi se aleg doar 24 de persoane, în jur de patru la fiecare categorie. Ne propunem să avem doi câştigători pe lună, dar într-un am am avut 36 de persoane“, analizează specialista departamentului