Coşurile şi cicatricile acestora se vindecă prin două tipuri de tratamente laser. În timpul terapiei trebuie să vă abţineţi de la „bombe” alimentare
1 /.
Terapia cu laser tratează spectaculos acneea, de la forme uşoare până la cele mai severe (acnee vulgară, chistică), în care antibioticele şi cosmeticele nu au niciun efect. Primele rezultate se văd după două săptămâni, iar „gropile” inestetice ce rămân după tratament pot fi netezite tot prin terapia cu lumină.
„Colegii îi ziceau că are pizza pe faţă”
Mihai Mallat, 19 ani, se chinuie de cinci ani să scape de o formă urâtă de acnee. A încercat fără succes de la sfaturi băbeşti până la tot felul de preparate recomandate de farmacist. „Acneea a explodat dintr-o dată în pubertate şi s-a răspândit şi pe spate, pe mâini, pe tot corpul. Era foarte demoralizat, colegii de şcoală îi ziceau că are pizza pe faţă”, spune tatăl tânărului. După câteva şedinţe cu lumină albastră, aspectul tenului s-a îmbunătăţit radical, iar următorul pas este corectarea cicatricilor.
DIN ACEEAŞI CATEGORIE: Cea mai frecventă complicație a diabetului zaharat care duce la invaliditate permanentă
Spre deosebire de cosmetice, care acţionează la supra faţă, terapia BLU-U acţionează în profunzime. „Lumina pătrunde la 2 mm în piele, unde distruge bacteriile ce cauzează acneea. De aceea, după primele două-trei şedinţe acneea pare că se agravează, pentru că bacteriile sunt scoase la suprafaţă, dar, după această explozie, tenul începe să se cureţe frumos”, explică medicul dermatolog Lucian Russu, de la clinica Bioderm.
Aparatul BLU-U are în memorie fişa medicală a pacientului, iar tratamentul este personalizat. Sunt necesare două şedinţe pe săptămână, cel mult trei luni, în funcţie de cât de avansată e afecţiunea. „Pe durata şedinţei sau imediat după poate aparea doar o uşoară usturime. Tratamentul nu emite radiaţii UV şi