Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan (foto), spune că IKEA a fost compania cu care s-a realizat o comunicare perfectă, firma multinaţională angajându-se să achiziţioneze producţia care se va realiza în "Combinatul social" de la Câmpia Turzii, ce urmează să îşi înceapă activitatea în luna mai şi ai cărui angajaţi vor fi exclusiv persoanele disponibilizate de patronatul rus de la Mechel.
"Puteam să producem orice la 'Combinatul social' de la Câmpia Turzii, dar dacă nu puteam asigura desfacerea am fi avut o mare problemă. Ştiţi că mulţi pot să producă, puţini ştiu să şi vândă. IKEA ne va asigura vânzarea produselor acestei întreprinderi sociale. Compania ne va furniza şi informaţiile tehnice pentru utilajele pe care le achiziţionăm şi ne indică şi de unde să le procurăm. Întreprinderea socială de la Câmpia Turzii va produce subansamble metalice, din mase plastice şi textile pentru IKEA", a precizat prefectul Gheorghe Vuşcan.
Referindu-se la intenţia companiei IKEA de a deschide o hală de producţie la Jucu sau un mare magazin de desfacere la Cluj-Napoca, şeful administraţiei judeţene a arătat că proprietarul şi francizorul mărcii comerciale fondate în Suedia şi deţinute în prezent de o companie olandeză cu birouri în Olanda, Suedia şi Belgia, va fi oricând binevenit în judeţul Cluj.
Interesant este că, mai nou, oficialii care au anunţat demararea combinatului social de la Câmpia Turzii, omit să mai menţioneze faptul că acest combinat va lucra pentru o societate românească ce are contract cu IKEA, nicidecum direct pentru IKEA. Vă reamintim că TurdaNews a fost singurul organ de media din România care a investigat detaliile din spatele proiectului combinatului social şi am fost singurii care am prezentat date despre societatea care ar urma să preia produsele de la Câmpia Turzii, pentru a le livra către IKEA.
Citeşte aici:Viitorul com