Trupa Viţa de Vie a concertat sâmbătă la Buzău, evenimentul făcând parte din turneul naţional Spunk Tour. Numărul buzoienilor care au plătit bilet pentru a vedea cunoscuta formaţie a fost destul de mare, spectatorii putând fi împărţiţi în două categorii distincte: fani ai muzicii rock, adepţi ai versurilor trupei „Discoteca e prea mică să mai sar în cap” şi spectatorii care urmărit concertul tolăniţi în fotoliile pluşate din fostul No Limit.
Indiferent de modul de manifestare al publicului, Viţa de Vie a reuşit, mai ales în cea de a doua parte a serii, să creeze spectacol, moment în care împătimiţii genului au umplut spaţiul din faţa scenei.
Amănunte despre ce înseamnă Spunk Tour, ce urmează pentru Viţa de Vie după cei 16 ani de existenţă sau de ce trupa a dispărut de pe micile ecrane am aflat de la vocalistul, Adrian Despot, care a acceptat să răspundă câtorva întrebări pentru cititorii OPINIA.
Reporter: Vorbeşte-mi despre turneul Spunk Tour.
Adrian Despot: Este un turneu născut din prietenia dintre Viţa de Vie şi Spunk, un atelier de tatuaje, muzică şi underculture. Turneul cuprinde 15 oraşe şi a demarat pe 18 ianuarie la Timişoara cu un concert sold-out. Cam peste tot pe unde mergem să cântăm cluburile sunt pline. Ieri am fost la Galaţi şi clubul a fost iar plin. Acolo deţinem trofeul pentru cei mai mulţi oameni la un concert: 860 de plătitori.
Rep.: Ce conţine turneul din punct de vedere muzical?
A.D.: Este un turneu inedit, pentru că este împărţit în două: o secţiune acustică, de fapt un preview al albumului acustic pe care îl vom lansa la sfârşitul lunii martie, şi a doua secţiune, cea electrică. Am ales să facem genul acesta de spectacol pentru că mi se pare foarte interesant modul în care poţi jongla cu intensitatea showului, o poţi creşte, o poţi coborî. Albumul pe care îl promovăm Acustic Viţa de Vie este în lucru c