Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, si-a dat demisia din toate Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitarã din care fãcea parte, cinci la numãr.
Acelasi lucru au fãcut si primarii din Valea Jiului sãptãmâna trecutã, dupã ce au fost convocati într-o sedintã la Deva.
Molot le-a explicat edililor cã Agentia Nationalã de Integritate considerã incompatibilã calitatea de functionar public cu cea de membru al vreunei astfel de asociatii pe considerentul cã persoana în cauzã poate avea vreun interes.
“Eu am vrut sã tragem un semnal de alarmã la nivelul României si sã-i avertizez si pe parlamentari, iar pentru asta voi avea o întâlnire cu ei, pentru a ridica aceastã problemã, pentru a se stabili foarte clar: esti sau nu esti compatibil?! Eu am un personal de 140 de persoane care lucreazã în Consiliul Judetean. Si, tocmai când sã aleg, sã deleg pe cineva acolo, m-am trezit cã de fapt va trebui sã pun femeia de serviciu, fiindcã toti aveau un interes patrimonial ca sã spun asa, ba cã trecea drumul pe lângã ei, ba cã semnau un ordin de platã, ba fãceau o notã de fundamentare sau vreun deviz ”, a declarat Mircea Molot, presedintele Consiliului Judetean Hundeoara.
De fapt, pânã acum, legislatia spunea cã din aceste asociatii intercomunitare pot face parte primari sau functionari, iar pânã acum asa au functionat lucrurile, pânã când Agentia Nationalã de Integritate a venit si a spune cã de fapt, calitatea de primar sau de functionar este incompatibilã cu cea de membru al asociatiei din cauza unui vreunui posibil interes.
Ceea ce parlamentarii trebuie sã lãmureascã acum este care lege trebuie luatã în calcul, cea privind ADI sau cea adusã în discutie de ANI? Presedintele C.J. Hunedoara nu i-a obligat în nici un fel pe primari sã-si dea demisia, ci i-a avertizat asupra riscului la care se supun, acela de incompatibilitate, iar