Europeană nu este Grădina Maicii Domnului, şi nici nu poate asigura râuri de lapte şi miere. Numai la noi conducerile de partid şi de stat, indiferent de culoare, se reped să pupe mâna reprezentanţilor UE şi ai FMI ca şi când numai aşa vom putea supravieţui. Nimic mai fals.
Aşa pot supravieţui ei, ca guvernanţi, preşedinte şi prim-ministru, dar noi ca ţară putem supravieţui doar prin muncă, nu prin împrumuturi. Când vor pricepe toţi faptul că împrumuturile la FMI, politica FMI şi a UE, nu ne salvează ci ne îngroapă? Unele ţări au observat de mult că situaţia stă altfel decât o prezintă licuricii. “Ciudat” este că tocmai ţări europene care nu sunt membre UE sau nu au introdus moneda Euro au creşteri economice, sau mai clar spus, cele care nu s-au repezit sau nu au fost nevoite să implementeze “măsurile experţilor” UE şi FMI.
Stau şi mă întreb cum o fi reuşit Albania, o amărâtă ţară neuropeană, ca de la 200 dolari venit pe cap de locuitor în 1992 să ajungă la 3500 astăzi. În Albania există o taxa unică de impozitare. De numai 10% iar această taxă de numai 10 la suta este atât pe veniturile personale, cât si pe cele din afaceri. Există un singur impozit pe salarii,care s-a micsorat de la 35 la 15 la suta.
În România , pentru un salariu de 1.000 de lei mai plateşti,statului tu salariat şi tu intreprindere, încă 680 de lei. În Albania plăteşti doar 150 de lei.
Aceeaşi situaţie găsim şi în Finlanda. Practic, din ţările Europene, exceptând Germania care încă o duce bine, dar nu se poate lăuda cu creşteri semnificative, singurele ţări care au creşteri sunt cele neracordate la politica FMI şi UE. Să fie o simplă coincidenţă? Atunci de ce primul ministru britanic intenţionează să organizeze referendum cu privire la rămânerea în UE, de ce Irlanda are şi ea opinii şi politici diferite de ale UE şi de ce tot mai multe ţări sau mă rog guverne înce