Cetăţenii judeţului mai au de aşteptat cel mult un an până ce în fiecare localitate vor fi amenajate platforme de colectare şi construite cele patru staţii de transfer, astfel încât gunoiul aruncat la întâmplare să devină amintire.
Depozitele de deşeuri din judeţ funcţionează ilegal, gropile de gunoi de prin comune teoretic s-au desfiinţat, doar că mizeria de tot felul apare ca din pământ la marginea localităţilor şi pe cursurile de apă, pentru că, oricât de ameninţaţi cu amenzile ar fi cetăţenii, realitatea este că nu au soluţie. Primul termen real de remediere a situaţiei poate fi în sfârşit dat, în această perioadă finalizându-se una dintre licitaţiile din cadrul vastului proiect judeţean de management al deşeurilor menajere. Patru staţii de transfer, la Scorniceşti, Balş, Slatina şi Caracal, 3.772 platforme pentru gunoiul menajer şi 1.975 platforme de reciclare vor fi gata într-un an, punându-se astfel capăt problemei depozitării gunoiului din fiecare gospodărie. Licitaţia pentru construirea staţiilor de transfer şi a platformelor amintite a fost finalizată de curând la nivelul Consiliului Judeţean, iar în această săptămână va fi semnat şi contractul.
Alte două licitaţii, parte a aceluiaşi proiect, se află aproape de finalizare. Este vorba de lucrările de construcţie a depozitului Bălteni, pentru care concurează opt asociaţii de firme din ţară şi străinătate, şi închiderea depozitelor urbane neconforme, unde sunt 12 ofertanţi interesaţi. Gropile de gunoi de la Slatina, Caracal, Corabia, Scorniceşti şi Drăgăneşti nu pot fi închise mai târziu de 2015, în timp ce pentru contrucţia depozitului ecologic de la Bălteni există un termen prin contract de 16 luni.
Din proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor” s-a mai încheiat un contract, cel prin care trebuie livrate 6.445 de eurocontainere şi opt tocătoare. 30% din produsele pe