Reprezentanții celui mai mare creditor extern al României au avut întâlniri cu lideri ai celor doua uniuni reprezentative pentru piața asigurărilor. Oamenii de la FMI au fost, se pare, de acord cu profesioniștii din piață care susțin că termenul dat de autorități pentru înființarea noii structuri de supraveghere este mult prea scurt.
Reprezentații asigurătorilor și brokerilor de asigurări din România au avut ocazia de a-și exprima poziția privind crearea Autorității de Supraveghere Financiară și in fața Fondului Monetar Internțional. UNSICAR și UNSAR, cele două uniuni care reprezintă profesioniștii din piața locală de asigurări, nu au făcut niciun secret din faptul că se împotrivesc construiri unei magastructuri de supraveghere, mai ales într-un termen atât de scurt ca cel dat de Guvern, doar trei luni.
Oamenii de la FMI, veniți la București pentru a negocia încheierea unui nou acord cu țara noastră, i-au ascultat pe asigurători, le-au dat dreptate mai ales în privința grabei cu care autoritățile doresc înființarea noii structuri, și i-au sfătuit pe profesioniști să se adreseze organizațiilor care îi reprezintă la nivel european.
”FMI a acceptat faptul că Guvernul se grăbește. Reprezentanții Fondului au lăsat însă de înțeles că nu se pot implica direct, pe lângă autorități, pentru a stopa procesul de înființare a ASF. Au sfătuit însă profesioniștii să se adreseze asociațiilor europene de profil, unde ar putea găsi sprijin”, au declarat, pentru Capital, surse apropiate situației.
De asemenea, UNSAR si UNSICAR au mai transmis celor de FMI ca argumentul Guvernului potrivit caruia CSA trebuie desfiintat pentru ca a aschimbat trei presedinti in doi ani nu poate fi valabil, in conditiile in care CSA ar fi inlocuit cu un organism mai degraba politic. În aceste zile, o delegație FMI se află la București pentru a discuta cu autoritățile încheierea