Deponeul de la Ghizela funţionează, dar pe poarta lui nu au intrat atâtea trasnporturi de gunoi din Timiş pe cât era de aşteptat. Unii operatori aruncă gunoiul cât mai aproape de locul de colectare, mai descarcă o remorcă la un loc mai dosit, fie folosesc o rampă scoasă din uz. Ei bine, de acum încolo vor trebui să ducă gunoiul din localităţile Timişului acolo unde îi e locul – la Ghizela, la depoineul ecologic ce s-a construit acolo din bani europeni. Dacă nu vor face acest lucru, atunci vor fi aspru sancţionaţi.
„De la 1 februarie, tot ce înseamnă deşeuri şi gunoaie vor fi transportate la Ghizela, să nu mai fie folosite rampele din zona Lugoj, Parţa chiar. Cei care îşi mai permit să folosească astfel de rampe vor fi sancţionaţi. S-au aruncat peste tot gunoaie. Îi atenţionez că vor fi sancţionaţi”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.
„Sunt speranţe ca activitatea să fie dusă la sută la sută la nivelul deponeului de la Ghizela”
Consiliul Judeţean Timiş e în negocieri cu Retim pentru a vedea în ce măsură operatorul poate prelua gestionarea şi funcţionarea deponeului de la Ghizela. S-au finalizat achiziţiile pentru cele şase depozite din tot judeţul, respectiv pentru închiderea lor. Ghizela funcţionează, dar activitatea a început destul de târziu. Multe dintre deponeele pentru închiderea cărora s-a terminat licitaţia au mai funcţionat şi s-au dus la Ghizela 20-25 la sută din deşeurile Timişului.
„În momentul actual se duce undeva la 35 la sută. Sunt speranţe ca activitatea să fie dusă la sută la sută la nivelul deponeului de la Ghizela”, spune Titu Bojin. Contractul firmei Salprest (care operează acum la Ghizela) a fost prelungit în decembrie pe încă şase luni. Salprestul e firma de curăţenie din Lugoj, care a fost pusă acolo pe o perioadă de tranziţie, între timp s-a clarificat situaţia operatorului oficial.
Deponeu