► La Cluj, după ce s-a construit frumuseţe de stadion din bani publici, evident, pentru echipe finanţate de diverşi rechini, autorităţile au spus că n-ar fi rău să trîntească şi o sală polivalentă. S-a făcut, legal, licitaţie, dar, deşi aceasta a fost contestată în justiţie, firma cîştigătoare, care a oferit un preţ nejustificat de mic, s-a şi apucat de lucru, încercînd să cheltuiască cît mai repede cele 50 de milioane de lei trecute în contract, astfel încît să mai poate cere suplimentare, în procedură de urgenţă.
În martie 2012, procedura de atribuire a fost anulată în instanţă, motivul fiind că suma ofertată de către cîştigător (CON-A SRL din Şelimbăr) nu putea acoperi lucrările prevăzute în caietul de sarcini la momentul organizării licitaţiei (2010). Numai că, ce să vezi, la data anulării licitaţiei, construcţia era ridicată în proporţie (spune Emil Boc) de 65%. Ce să faci, totuşi, în situaţii din astea? Să laşi construcţia de izbelişte? Să n-o laşi? Ei bine, Boc a hotărît să n-o lase, astfel că pe data de 14 ianuarie 2013 a decis să atribuie proiectarea şi execuţia lucrărilor de conservare, fără licitaţie, prin încredinţare directă. Cui? Păi, firmei care deja încălcase legea, oferind iniţial un preţ mult subevaluat doar pentru a obţine lucrarea. Aşa că o fi Apostu încă în puşcărie, dar nu trebuie să se teamă. Protejaţii lui au mai obţinut de la Boc o gură de aer, în valoare de 5.985.652 de lei cu tot cu TVA, adică mai mult de 10% din contractul de construcţie, doar pentru conservarea lucrărilor.
► Administraţia Prezidenţială a decis că anul acesta are nevoie de servicii de transport aerian intern şi internaţional, la clasa economic sau business, în valoare de aproximativ 100.000 de euro. Bun, vă veţi întreba, la ce le-or fi trebuind consilierilor prezidenţiali călătorii cu avionul, altele decît cele pe care le fac alături de preşedinte