Doar jumătate din suma alocată anul trecut din bugetul local pentru investiții va fi destinată, anul acesta, pentru același scop. Pe lista de priorități a municipalității sunt câteva proiecte mari, care se pot realiza doar cu sprijin de la bugetul de stat.
În anul 2013, pentru municipiul Roman se intenționează realizarea a 13 proiecte importante și pe care administrația publică locală le consideră prioritare. Pentru toate aceste proiecte este nevoie, însă, de aprobarea unor fonduri guvernamentale, astfel că realizarea investițiilor ține de mai mulți factori, dintre care cel mai important este aspectul financiar.
“Mi-aș dori, pentru acest an, să terminăm lucrările de consolidare la Colegiul Național «Roman-Vodă» (pentru care mai este necesară suma de aproximativ 700.000 lei, de la minister), să terminăm Clubul Elevilor (pentru care este nevoie de tot cam atâția bani), și să putem accesa fonduri de la Dezvoltare, pentru a asfalta câteva străzi și bulevarde din Roman. Din păcate, atât bugetul de stat, cât și cel local vor fi mai mult de funcționare“, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.
Pe lista de investiții posibile în acest an se numără și reabilitarea Casei Celibidache, construirea sensului giratoriu din zona Dedeman, construirii unor noi blocuri ANL și a unul sau două blocuri sociale, dar și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare. Tot anul acesta se dorește găsirea unei soluții pentru readucerea în circuit a Casei de Cultură a Sindicatelor, reabilitarea Spitalului Vechi – alături de Consiliul Județean Neamț și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului -, terminarea lucrărilor la Biblioteca Municipală și continuarea amenajării de spații verzi, trotuare și parcări.
“În ceea ce privește bugetul municipiului Roman, acesta va fi, în 2013, unul mai mult de funcționare. Sumele care vor destinate investițiilor v