Iată că s-a produs inevitabilul şi la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, singura societate care rămăsese până acum în picioare şi nu trimisese acasă nici un angajat. După alegerile din decembrie, angajaţii Regiei au respirat uşuraţi că nimeni nu fusese trimis acasă şi credeau probabil că nu vor avea aceeaşi soartă ca alţi colegi din ţară. Numai că alesul lor, Rodin Traicu, nu a făcut nimic, iar acum angajaţii Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare riscă să rămână fără locuri de muncă. Guvernul nu mai este interesat de apa grea produsă pe platforma ROMAG PROD, aşa că a ales calea cea mai uşoară - restructurările. Aproape 600 de angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare vor rămâne fără locuri de muncă în perioada următoare şi se pare că nu mai poate fi făcut nimic pentru a evita asta.
„Ni s-a comunicat ceva în legătură cu o eventuală posibilitate de restructurare la nivel de 600 de persoane, dar nu se ştie exact. Care sunt motivele? Nu se cunosc motivele!“, a precizat Virgil Bojneag, preşedintele Sindicatului TERMO 2008.
Se pare că în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Administraţie, Gheorghe Dulcea, directorul general al RAAN, a declarat public că se pregăteşte închiderea combinatului în 2014. Motivul este lipsa de interes a guvernului actual pentru continuarea construcţiei reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. Dacă nu se realizează cele două obiective de investiţii, atunci statul român nu mai are nevoie de apă grea şi nici de funcţionarea combinatului chimic.
„Cum sunt incerte cele două investiţii, viitorul este sumbru, decizia ar fi crudă, adică ROMAG PROD ar trebui închis. Deocamdată, nu s-a luat nici o decizie în acest sens“, a spus Ion Pisc Scrădean, prim-vicepreşedintele BNS.
Promisiunile candidaţilor în campania electorală s-au dovedit a fi doar iluzii, iar închiderea liniei Romag ar însemna un dezastru soc