Rezultatul anului petrecut în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina îi dă cu plus şefului Andrei Iordache. Au fost şi evenimente negative care au adus presa centrală la Slatina, dar şi proiecte începute, unele chiar finalizate... Spitalul nu este acolo unde îi este locul, are însă perspective şi susţinere, cel mai îndrăzneţ proiect fiind cel al reabilitării blocurilor central şi materno-infantil, chiar în acest an.
Puteţi face un bilanţ al activităţii în funcţia de manager, la un an de la preluare?
Cred că la o analiză corectă şi echilibrată, sunt şi lucruri bune, şi lucruri rele. Am spus-o de fiecare dată, nu vreau să insist pe lucrurile bune şi mai ales în bilanţul unei instituţii publice ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, care cred că are o menire specială. Bilanţul cel mai corect, sau primul bilanţ care ar trebui făcut, este cel al pacienţilor care au fost nevoiţi să vină la spital. Cum era acum un an şi cum este acum.
Restanţe?
Da, despre restanţe vorbesc cu plăcere. Trebuie să amintesc extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, care din păcate nu numai că nu s-a finalizat, dar de-abia este la început, în procedura de achiziţie. N-aş vrea în acest moment să mai dau un termen exact, pentru că nu am toate datele concrete, însă cu siguranţă în acest an UPU va fi extinsă şi modernizată.
Cele mai multe voci dau ca principală deficienţă comportamentul personalului faţă de bolnavi. Ce puteţi face?
Îmi asum să spun că în ceea ce priveşte comportamentul medicilor, asistenţilor, personalului auxiliar faţă de bolnavi, în ultimul an lucrurile s-au îmbunătăţit vizibil. Dacă în primele luni aveam foarte multe reclamaţii, plângeri, totul era negativ în ceea ce priveşte comportamentul, cred că în acest moment lucrurile sunt pe făgaşul normal. Comportamentul s-a îmbunătăţit şi sunt convins că şi pacienţii î