Şoferii constănţeni nu se împacă prea bine cu centura de siguranţă. Serviciul de Poliţie Rutieră din cadrul IPJ Constanţa a aplicat, anul trecut, 18.653 de amenzi pentru încălcarea acestei prevederi a Codului rutier, ceea ce înseamnă că, în medie, s-au dat 51 de amenzi pe zi. Pe locurile următoare în topul contravenţiilor se află depăşirea vitezei legale (9.577 de persoane au călcat prea tare pedala de acceleraţie) şi indisciplina pietonală (5.063 de constănţeni nu au folosit locurile special marcate pentru a traversa strada).
Din păcate, încălcarea acestor reguli a dus de multe ori la accidente tragice. Astfel, potrivit sursei citate, anul trecut s-au înregistrat 88 de persoane decedate în accidente rutiere, 145 de persoane rănite grav şi 1.446 rănite uşor. În total, s-au produs 1.277 de accidente rutiere şi 2.999 de tamponări. Singura parte pozitivă a acestui bilanţ sumbru este că toate cifrele sunt în scădere faţă de anul 2010. S-a înregistrat astfel următoarea situaţie: un deces mai puţin pe şosele, accidentele soldându-se cu mai puţine victime, respectiv cu 11 persoane rănite grav mai puţin şi cu 94 de persoane rănite uşor mai puţin. În anul 2012, poliţiştii Serviciului Rutier au avansat unităţilor de parchet competente 33 de propuneri de luare a măsurii arestării preventive, din care 25 au fost însuşite de instanţele de judecată, care au emis mandate de arestare preventivă, în şapte cazuri dispunându-se măsura interdicţiei de a părăsi localitatea.
Şoferii constănţeni nu se împacă prea bine cu centura de siguranţă. Serviciul de Poliţie Rutieră din cadrul IPJ Constanţa a aplicat, anul trecut, 18.653 de amenzi pentru încălcarea acestei prevederi a Codului rutier, ceea ce înseamnă că, în medie, s-au dat 51 de amenzi pe zi. Pe locurile următoare în topul contravenţiilor se află depăşirea vitezei legale (9.577 de persoane au călcat prea tare peda