O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară – Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă și ai Clinicii de Ortopedie I, Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, a realizat o intervenție chirurgicală complexă de reconstrucție a membrului superior, se anunţă într-un comunicat de presă. Pacientul, în vârstă de ani 53, a fost diagnosticat în urmă cu 6 luni cu o tumoră osoasă malignă la nivelul antebraţului drept.
“Extirparea tumorii a necesitat sacrificarea ulnei, unul dintre cele 2 oase principale ale antebrațului. Deși tumora a fost îndepărtată, în urma acestei operații, pacientul a rămas cu un handicap major la nivelul mâinii drepte. Recăpătarea funcției membrului superior drept se putea realiza exclusiv cu ajutorul unei intervenții complexe de reconstrucție a ulnei, îndepărtată inițial odată cu tumora.
Într-o intervenție chirurgicală care a durat 6 ore, echipa operatorie formată din conf. dr. Lucian Jiga, prof. dr. Mihai Ionac și prof. dr. Radu Prejbeanu au transplantat fibula de la nivelul membrului inferior stâng, pentru a reconstrui osul absent la mână.
În timpul intervenției chirurgicale, o anomalie anatomică a vaselor gambei a impus concomitent refacerea unui segment important al circulației la acest nivel, cu ajutorul unei grefe vasculare”, se specifică în comunicat.
Medicii anunţă că pacientul se simte bine, primele analize postoperatorii arată faptul ca intervenția chirurgicală a reușit. Urmează o perioadă de recuperare specializată, în urma căreia pacientul are șansele de a-și redobândi integral funcționalitatea membrului superior afectat de cancer.
O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară – Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă și ai Clinicii de Ortopedie I, Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, a realizat o intervenție chirurgicală complexă