Preşedintele-fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, şi-a anunţat, luni, demisia din Senat.
Motivul: "Pentru că există un dosar în justiţie în care am fost implicat, am luat decizia ca de azi să renunţ la imunitatea parlamentară, asfel încât justiţia să îşi facă treaba. Demisionez din Senat". Ce nu a spus Voiculescu este că un parlamentar NU beneficiază de imunitate pentru judecare în dosare penale şi nici imunitate împotriva unei eventuale condamnări la închisoare.
În urma publicării demisiei sale din Senat în Monitorul Oficial, instanţa Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este obligată să-i trimită dosarul penal spre judecare la Tribunalul Bucureşti.
Nu este prima dată cand Voiculescu apelează la această strategie de a-şi muta dosarul penal la altă instanţă. Anul trecut, după condamnarea fostului premier Adrian Năstase, Dan Voiculescu şi-a dat demisia din Senat, motivand că nu i s-a votat o iniţiativă legislativă, iar dosarul său a fost trimis de Înalta Curte la Tribunalul Bucureşti.
Numai că atunci demisia sa s-a produs chiar înainte de pronunţarea sentinţei la Inalta Curte în dosarul său penal în care este acuzat de preluarea frauduloasă a Institului de Cercetări Alimentare, prejudiciul creat statului fiind de circa 60 de milioane de euro, astfel că motivul invocat de Voiculescu nu a fost credibil.
In decembrie 2012, după ce a fost ales din nou senator, Tribunalul Bucureşti a trimis dosarul înapoi la Inalta Curte, instanţa care îi judecă pe parlamentari.
Citeşte şi Lovitură grea pentru Dan Voiculescu. Procesul în care este acuzat de corupţie va fi judecat în regim de urgenţă, săptămâna viitoare
In urma cu cateva zile, instanta Înaltei Curţi a luat decizia urgentării judecării lui Dan Voiculescu exact de unde fusese lăsat anul trecut: adică urmau ca inculpaţii să-şi susţină ultima pledoarie înainte de pronunţar