Sălajul a ocupat anul trecut primul loc în topul judeţelor cu cele mai mari creşteri ale creditelor neperformante, potrivit datelor Băncii Naţionale a României.
Judeţele Sălaj şi Timiş au avut, anul trecut, cele mai mari creşteri ale ratei creditelor neperformante în valută, de la 11,43 la sută la 19,72 la sută, respectiv de la 8,47 la sută la 15,63 la sută, iar cel mai bine s-au situat judeţele Alba şi Argeş, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR), precizează Mediafax. Rata creditelor neperformante în valută contractate de populaţie şi firme a înregistrat anul trecut o creştere de 8,29 puncte procentuale în judeţul Sălaj şi de 7,16 puncte procentuale în judeţul Timiş faţă de anul precedent, ceea ce înseamnă că debitorii băncilor din aceste judeţe s-au adâncit cel mai mult în restanţe. Topul este completat de judeţele Galaţi, cu un avans de 7,04 puncte procentuale (de la 12,6 la sută la 19,6 la sută), Harghita - 6,7 puncte procentuale (de la 7,6 la 14,3 la sută) şi Cluj - 5,9 puncte procentuale (de la 9,4 la sută la 15,4 la sută).
Sălajul a ocupat anul trecut primul loc în topul judeţelor cu cele mai mari creşteri ale creditelor neperformante, potrivit datelor Băncii Naţionale a României.
Judeţele Sălaj şi Timiş au avut, anul trecut, cele mai mari creşteri ale ratei creditelor neperformante în valută, de la 11,43 la sută la 19,72 la sută, respectiv de la 8,47 la sută la 15,63 la sută, iar cel mai bine s-au situat judeţele Alba şi Argeş, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR), precizează Mediafax. Rata creditelor neperformante în valută contractate de populaţie şi firme a înregistrat anul trecut o creştere de 8,29 puncte procentuale în judeţul Sălaj şi de 7,16 puncte procentuale în judeţul Timiş faţă de anul precedent, ceea ce înseamnă că debitorii băncilor din aceste judeţe s-au adâncit cel mai mult în restanţe. Top