Dacă vrei să îngropi o problemă, formează o comisie, spune o vorbă populară din perioada comunistă. Clădirea cu valoare istorică este aproape la pământ, autorităţile încă nu au găsit o soluţie, dar vor încerca în continuare să descopere rădăcina problemelor.
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a anunţat că va fi formată o comisie din reprezentanţi ai CJT, ai Prefecturii Timiş şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, care va analiza modul în care s-a produs retrocedarea imobilului şi în care s-au dat autorizaţiile de construcţie pentru aceasta. "Se va constitui o comisie din Direcţia de Urbanism de la CJT, care are sarcini pe aceast domeniu, şi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, pentru a face o verificare asupra modului în care s-a derulat mişcarea, legală sau ilegală, pentru Casa Mühle, în aşa fel încât să avem şi noi convingerea că ce s-a întâmplat acolo e corect. O să avem, în două săptămâni, un raport al comisiei pe care îl vom întocmi prefectul şi cu mine", a spus Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timişoara.
Întrebat dacă exproprierea mai este o soluţie pentru fosta vilă a florarului imperial Wilhelm Mühle, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a fost tranşant. "Exproprierea la ce? La ora actuală casa nu mai este. Noi putem discuta de dreptul de preemţiune pe care trebuia să şi-l manifeste autoritatea locală. Nu putem discuta acuma că expropriem. Cine mai face solicitarea acum? În mod normal ar fi trebuit să o facă Primăria Timişoara. Casa e dusă, dar n-am vrut să stau pasiv în această problemă. Nu am avut nici o obligaţie. Exproprierea, vânzarea sau cumpărara este treaba autorităţii locale. Ea avea dreptul de preeemţiune. Ea putea spune cumpărăm sau nu cumpărăm sau puteau face demersul necesar pentru exproprierea casei respective şi trecerea în patrimoniului statului", a mai spus Titu Bojin.