La Sibex, debutul săptămânii a indicat evoluţii mixte ale preţurilor, pe culoare înguste. După ora 16.45 tendinţa dominantă a început să fie cea pe scădere iar intensitatea speculaţiilor dădea semne de creştere. Astfel, la ora 17.30 volumul era unul de nivel mediu spre bun, cifrându-se la 720 de contracte. Valoarea tranzacţiilor se ridica la 8,31 milioane lei.
Creşterea numărului de contracte înregistrată după ora 16.45 se datora interesului pentru specularea preţului petrolului. În doar o jumătate de oră au fost încheiate 225 de contracte DEOIL_LSC, pe fondul unei scăderi de 0,25% a cotaţiei aurului negru. Preţul unui baril era estimat la 95,60 USD. Petrolul se deprecia pentru a doua zi la rând şi la New York.
În sectorul indicilor se înregistra cel mai mare număr de contracte futures: aproape 400. Acestea vizau derivatul pe Dow Jones scadenţa martie. Cotaţia indicelui scădea cu 7 puncte, la 13.283 de puncte. Pe piaţa futures din SUA variaţiile au fost reduse iar apoi, după o oră de la deschiderea NYSE, cotaţiile indicilor se depreciau, după ce un raport a indicat scăderea vânzărilor de case. La Sibex deprecierea nu era amplă şi evoluţia era deschisă oricărei modificări, sub influenţa pieţei mamă de peste ocean.
Dintre derivatele valutare, majoritatea pariurilor s-au îndreptat către perechea euro/dolar tranzacţionată în lei. La ora 17.30 se observau doar 29 de contracte EUR/USD_RON pe scadenţa martie. La ora 17.30, euro scădea pentru termenul precizat cu 0,22% faţă de dolar, fiind cotat la 1,34 USD. Şi pe plan extern, euro s-a depreciat în raport cu dolarul.
Pe piaţa aurului se înregistra o activitate redusă comparativ cu alte şedinţe de la Sibex. "Jucătorii" estimau scăderea cu 5,3 dolari a preţului unciei pe scadenta martie. Numărul contractelor SIBGOLD_RON era de numai 11 iar uncia valora 1654 USD.
Pe segmentul derivatelor pe ac