Psihologii din școlile nemțene vor avea acces la metode moderne de formare, astfel încât să facă față cu succes provocărilor la care îi supun elevii.
Astfel, aceștia vor parcurge un program de pregătire în cadrul proiectului “Consilieri școlari mai bine pregătiți pentru elevii de gimnaziu”, program de formare continuă de specialitate, finanțat cu bani europeni.
“Obiectivul principal al proiectului constă în îmbunătățirea accesului și a participării profesorilor psihopedagogi din învățământul gimnazial la oportunități de formare continuă specifică în domeniul consilierii școlare, pentru elevi aflați la vârsta pubertății, prin intermediul unui program de studii postuniversitare, bazat pe resurse digitale și instruire de tip «blended learning». Proiectul își propune să realizeze programe de formare continuă pentru profesorii psihologi, cu tematici centrate pe aspect reale, întâlnite în activitatea curentă desfășurată cu elevii din ciclul gimnazial. Problematicile pentru care proiectul oferă oportunități de formare în cadrul cursului postuniveritar sunt intervenții de specialitate în situații de risc, adaptarea elevului la viața școlară, managementul învățării, orientarea șolară și profesională, comunicarea cu părinții. La finalizarea proiectului, profesorii psihologi implicați vor dobândi competențe profesionale care le vor permite să acționeze, în calitate de facilitatori locali, în planificarea unor activități de consiliere mult mai adaptate nevoilor elevilor“, a spus psiholog Melania Pleșa, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Neamț, care monitorizează implementarea proiectului în județul Neamț.
Proiectul este desfășurat în parteneriat de CJRAE Neamț, CJRAE București, CJRAE Galați, Universitatea București și SC Softwin București. “Parteneriatul pentru acest proiect s-a realizat pornind de la premis