După un sfârşit de an petrecut la muncă, în bucătărie, şi cu puţin timp înainte de a reîncepe filmările pentru show culinar, “MasterChef”, Cătălin Scărlătescu şi-a încărcat bateriile într-o vacanţă în Spania, acolo unde a plecat în căutarea gusturilor şi preparatelor culinare iberice.
Juratul show-ului de la ProTv a recunoscut că a vrut să descopere şi zona rurală a Spaniei, astfel că multe dintre opririle sale au fost în sate mai puţin cunoscute turiştilor.
Încântarea supremă însa a avut-o în Barcelona, acolo unde, vrăjit de miresmele, condimentele şi tarabele din celebra piaţă La Boqueria, Chef Cătălin Scărlătescu a ajuns să gătească la faţa locului. “În cunoscuta piaţă din Barcelona am descoperit unul dintre locurile mele preferate, un mic restaurant, El Quim de la Boqueria, gălăgios, înghesuit şi aglomerat, dar cu mâncare foarte bună şi atmosferă plăcută. L-am cunoscut pe chef-ul de acolo, Quim Marquez, cu care am stat de vorbă şi recunosc că nu m-am putut abţine să nu trec dincolo de tejghea şi să gătesc un pic. A fost o experienţă plăcută, mi-ar plăcea tare mult să pot avea pe aproape o piaţă atât de bine aprovizionată, pentru un bucătar este ca un vis”, spune Chef Scărlătescu.
Dornic să încerce gusturi şi arome noi, cunoscutul jurat a ajuns în Catsellon, acolo unde vedeta descoperirilor a fost o cafea cu totul şi cu totul specială. “Se numeste carajillo şi se prepară astfel: două pliculeţe de zahăr se pun în pahar, peste ele se aruncă o măsură de rom, se pune paharul la steamer şi apoi alcoolul se flambează, se amestecă până se arde tot alcoolul, apoi se pune o măsură de cafea. Se mai pot pune în băutură două boabe de cafea întregi şi o bucăţică de coajă de lămâie. Gustul este fabulous”, garantează juratul de la MasterChef.
Tot la capitolul gastronomic, Cătălin Scărlătescu a bifat chuleton de buey, jamon iberico, chori