Cu puţin timp înainte de a reîncepe filmările pentru „MasterChef“, Cătălin Scărlătescu a călătorit în Spania, unde a avut parte de experienţe culinare memorabile.
Expertul de la Pro TV recunoaşte că în această călătorie şi-a propus să descopere zona rurală a Spaniei, motiv pentru care a poposit în sate şi în taverne mai puţin cunoscute de turiştii obişnuiţi.
Cunoscutul membru al juriului a ajuns în Castellón, unde a descoperit noi arome de cafea. „Se numeşte carajillo şi se prepară astfel: două pliculeţe de zahăr se pun în pahar, peste ele se aruncă o măsură de rom, se pune paharul la steamer şi apoi alcoolul se flambează, se amestecă până se arde tot alcoolul, apoi se pune o măsura de cafea. Se mai pot pune în băutură două boabe de cafea întregi şi o bucăţică de coajă de lămâie. Gustul este fabulous“, spune specialistul.
Amintiri plăcute are şi din Barcelona, unde s-a bucurat de atmosfera din piaţa La Boqueria. Acolo, cheful nu s-a bucurat doar de diversitatea produselor, ci şi-a pus în valoare şi aptitudinile de bucătar. „În cunoscuta piaţă din Barcelona am descoperit unul dintre locurile mele preferate, un mic restaurant, El Quim de la Boqueria, gălăgios, înghesuit şi aglomerat, dar cu mâncare foarte bună şi atmosferă plăcută. L-am cunoscut pe chef-ul de acolo, Quim Marquez, cu care am stat de vorb şi recunosc că nu m-am putut abţine să nu trec dincolo de tejghea şi să gătesc un pic. A fost o experienţă plăcută, mi-ar plăcea tare mult să pot avea pe aproape o piaţă atât de bine aprovizionată, pentru un bucătar este ca un vis“, spune chef Scărlătescu.
Unul dintre platourile preparate de chef în Spania
Juratul de la „MasterChef“ a bifat chuleton de buey, jamon iberico, chorizo iberico, tapas-uri, arroz, vin spumant făcut din mere sau covrigi tradiţionali. „Restaurantele mici, tradiţionale, din zonele rurale m-au vrăjit şi