Redam în cuprinsul ultimei ediții a ziarului declaraţia prefectul Lucian – Eduard Simion, precum că are cunoştinţă de cele adoptate în şedinţa de îndată a Consiliului Local Tulcea, dar că nu se poate pronunţa până când hotărârea referitoare la majorarea taxelor şi impozitelor locale nu ajunge la Instituţia Prefectului pe căi oficiale, anume în intervalul de cinci zile de la data adoptării.
Primul motiv de atacat hotărârea la instanţa de contencios – administrativ se găseşte în prevederile OG nr. 1/2013, pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul impozitelor şi taxelor locale.
Al doilea se află în Legea nr. 52/2003, privind transparenţa decizională în administraţia publică. Unul dintre principiile care au stat la baza legii este „consultarea cetăţenilor şi a asociaţiilor legal constituite, la iniţiativa autorităţilor publice, în procesul de elaborare a proiectelor de acte normative”.
Astfel, conform art. 6, alin. (1), „În cadrul procedurilor de elaborare a proiectelor de acte normative, autoritatea administraţiei publice are obligaţia să publice un anunţ referitor la această acţiune în site-ul propriu, să-l afişeze la sediul propriu, într-un spaţiu accesibil publicului, şi să-l transmită către mass-media centrală sau locală, după caz. Autoritatea administraţiei publice va transmite proiectele de acte normative tuturor persoanelor care au depus o cerere pentru primirea acestor informaţii”.
Or, primarul Constantin Hogea a invocat urgenţa(?) adoptării hotărârii privind majorarea taxelor şi impozitelor locale, cu toate că specialiştii Primăriei Tulcea aveau tot timpul din lume, de la data de 9 ianuarie a.c. (data intrării în vigoare a OG nr. 1/2013), să elaboreze un atare proiect.
Redam în cuprinsul ultimei ediții a ziarului declaraţia prefectul Lucian – Eduard Simion, precum că are cunoştinţă de cele