Cu toţii mergem lună de lună să ne plătim întreţinerea, pentru a nu avea surpriza că nu mai avem apă caldă, apă rece sau gaze. Cu toate acestea, în ultimul timp, apar din ce în ce mai multe situaţii în care administratorii „uită”, intenţionat sau nu, să vireze banii primiţi către furnizorii de utilităţi. Aceste acţiuni, întinse pe parcursul mai multor ani, duc în cele din urmă la sistarea furnizării utilităţilor, sau, cum este cazul Apaterm, spre falimentarea companiilor ce se ocupă cu furnizarea utilităţilor către populaţie.
Încă o asociaţie cu probleme
Vineri, peste 50 de oameni s-au strâns în holul blocului K9 din cartierul IC Frimu , pentru a protesta deoarece, din cauza datoriilor neplătite către principalii furnizori de utilităţi, s-au trezit în plină iarnă fără apă caldă, apă rece şi gaz.
„Niciodată administratorul nu a afişat corect lista întreţinerii. Niciodată nu am ştiut cu exactitate în ce situaţie se află asociaţia. Mai mult, de vreo săptămână nici măcar nu mai reuşim să contactăm administratorul şi nici preşedintele de asociaţie. În această săptămână ne-am trezit că am rămas fără apă caldă, apă rece şi gaz. Nu ştim la cine să mai apelăm. Cei de la Primărie spun mereu că noi trebuie să luăm măsuri împotriva lor”, a explicat Iordache Tanvuia, unul dintre cei care îşi plătesc întreţinerea la Asociaţia 768.
Deşi proprietarii spun că într-adevăr asociaţia are datorii, de vină este tot municipalitatea. Culmea este că, de data aceasta, oamenii au şi dreptate.
„Sunt oameni cu 6-700 de milioane datorii la întreţinere. Din păcate nu avem ce face împotriva lor, deoarece sunt chiriaşi ai Primăriei. Efectiv ne râd în nas. Din cauza unor astfel de oameni şi din cauza faptului că nu putem vedea exact situaţia noastră, ajungem să îngheţăm în plină iarnă”, a explicat şi Maria Mihai.
„Nu ştim dacă este vorba de furt sau doar de negli