După ce Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a retras licenţa postului de televiziune OTV pe 22 ianuarie, aceasta a început să emită pe site-ul oficial al postului.
La nici o săptămână de când i-a fost retrasă licenţa audiovizuală, Dan Diaconescu a intrat din nou în direct cu publicul său, de această dată pe internet, pe pagina oficiala a televiziunii. Emisia OTV a fost întreruptă marţi, 22 ianuarie, în jurul orei 18.40, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras, în şedinţa din aceeaşi zi, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii care îl are ca asociat principal pe Dan Diaconescu. Potrivit mediafax, CNA nu are în atribuţii, însă, şi reglementarea internetului din România.
Licenţa OTV, un post aflat în lista televiziunilor “must carry”, pe care cabliştii l-au retransmis în mod obligatoriu în 2012, a fost retrasă din cauză că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa televiziunii, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012. OTV a primit amenzi în cuantum de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, începând din anul 2009 şi până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvenţă, şi nu a făcut la CNA dovada achitării lor. Amenzile aplicate la CNA merg la bugetul de stat.
Pe 22 ianuarie, după luarea hotărârii de retragere a licenţei OTV, Laura Georgescu a declarat pentru jurnaliştii aflaţi la şedinţa Consiliului că a propus retragerea licenţei postului OTV pentru că această televiziune a făcut “un abuz unic” în istoria CNA şi în istoria României, respectiv a solicitat instanţei şi a şi primit atribuirea calităţii de “consumator captiv în raport cu CNA“. Pe de altă parte, avocaţii de la firma de avocatură Fenechiu-Savu şi Asociaţii, care reprezintă OT