Dan Diaconescu a depus, luni, la Parchetul instanţei supreme o plângere la adresa membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului, pe care îi acuză de abuz în serviciu în legătură cu deciziile de retragere a licenţei de emisie a OTV şi de amendare după închiderea postului.
Avocatul care l-a însoţit pe Dan Diaconescu la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a declarat că plângerea vizează abuzul în serviciu de care s-ar face vinovaţi preşedintele şi membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului în cazul deciziei de a retrage licenţa OTV şi a dispoziţiei de amendare a acestuia după închiderea postului. Avocatul a precizat că speră că instanţa de contencios administrativ de la Curtea de Apel Bucureşti se va apleca, miercuri, asupra cererii de suspendare a aplicării deciziei abuzive a CNA de retragere a licenţei postului OTV şi lucrurile vor intra pe făgaşul normal.
Dan Diaconescu a declarat că, în timpul şedinţei din 22 ianuarie, membrii CNA ştiau de faptul că nu pot suspenda tipul de licenţă pe care îl are OTV şi, cu toate acestea, au hotărât închiderea postului. El a precizat că juriştii Consiliului Naţional al Audiovizualului s-au opus deciziei membrilor CNA, însă "şefa CNA a spus că închide OTV pe răspunderea ei".
Diaconescu a mai spus că plângerea la Parchet a fost depusă la adresa preşedintelui CNA şi "a celor nouă colegi politici ai acesteia".
Avocaţii de la firma de avocatură Fenechiu-Savu şi Asociaţii, care reprezintă firma Ocram Televiziune, au depus, în 23 ianuarie, la Curtea de Apel Bucureşti, o cerere de anulare a deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului din 22 ianuarie privind retragerea licenţei de emisie a OTV, instanţa stabilind termenul de judecată în 6 martie.
În aceeaşi zi, avocaţii au depus la Curtea de Apel Bucureşti şi o cerere de suspendare provizorie a deciziei CNA, până la rămânerea irevocab