Carnea de pui este preferata românilor, aşa arată un studiu recent referitor la comportamentul alimentar al concetăţenilor noştri. E bine? E rău? Părerile sunt împărţite, chiar printre nutriţionişti, mai ales când vine vorba despre provenienţa puilor, despre modul de păstrare şi de preparare. Cât de sănătos este consumul cărnii de pui ne spune prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
Ce avantaje are consumul cărnii de pui? Există riscuri pe care le presupune limitarea consumului familial de carne doar la cea de pui? Nu ne referim aici la modurile de preparare, ci la ceea ce conţine carnea de pui proveniţi din crescătorii.
Carnea de pui consumată fără piele oferă avantaje nutriţionale de necontestat în cadrul alimentaţiei sănătoase: aport caloric moderat, conţinut proteic bazat pe toţi aminoacizii esenţiali, o proporţionalitate redusă de colesterol şi de grăsimi. Consumul exclusiv al cărnii de pui nu este însoţit de niciun risc nutriţional. Cu alte cuvinte, nu este nevoie să fie alternată în alimentaţie cu carnea roşie (porc, vită, viţel, iepure, miel sau vânat).
Preţul mai mic al cărnii de pui o face să fie preferata românilor. Este ceva ce nu conţine această carne şi trebuie compensat din alte cărnuri?
Carnea de pui reprezintă un aliment proteic complet, care nu are nevoie să fie suplimentată cu alte tipuri de carne (porc, vită, miel etc). În zilele în care nu se consumă carne de pui, recomandăm consumul de peşte (păstrăv, somn, şalău, somon), prin care se asigură un aport corespunzător de grăsimi de tip omega 3.
Citeşte articolul integral, pe clickpentrufemei.ro.