După aproape o lună de scandal la CSM, legat de CSM, cu CSM, difuzat pe toate posturile de televiziune, la radio şi în presa scrisă, s-a mişcat ceva.
Am avut pro şi contra procurorului Oana Schmidt-Hăineală, ales şef la CSM; pro şi contra revocării judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ, consideraţi trădătorii care au votat cu un procuror. După descoperirea emailului care arată că hotărârile de revocare nu au fost motivate, conform legii, da, s-a mişcat ceva! Secţia de judecători din Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât ieri să sesizeze Inspecţia Judiciară.
Această instituţie independentă şi autonomă urmează să facă verificări pentru a vedea dacă a fost lezată independenţa judecătorilor „prin afirmaţiile din ultima vreme, prin unele din poziţiile publice făcute în spaţiul public, fie în mass-media de unii jurnalişti, fie de unii politicieni, fie de alţi actori publici”. „Noul CNA pentru paza intereselor Justiţiei” este Inspecţia Judiciară, investită astfel de Secţia de judecători care „nu poate să nu se declare îngrijorată de modul în care unii ziarişti, unii politicieni sau actori publici înţeleg să-şi exercite rolul esenţial de pază a democraţiei”.
Pentru prima dată de la izbucnirea scandalului CSM şi chiar în ziua în care Dan Voiculescu a demisionat din Parlament pentru a mai fenta o dată Justiţia, Secţia de judecători, condusă de Horaţius Dumbravă, comunica: „Formularea unor acuzaţii de gravitate deosebită, lansate în spaţiul public, la adresa unor judecători sau instanţe judecătoreşti, poate fi de natură să inducă în opinia publică un sentiment de neîncredere în judecători şi în sistemul judiciar, în întregul său”. Ceea ce s-a petrecut în ultima lună, la scenă deschisă, va fi trecut prin ciur şi prin dârmon.