Pădurarii de la Ocolul Silvic Fitioneşti au primit ciocanele de marcat, după ce nu au fost găsite nereguli în urma verificărilor derulate de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare. Controlul a fost organizat cu scopul de a constata dacă sunt respectate condiţiile legale de funcţionare a unui ocol silvic, respectiv suprafaţa şi dotarea cu logistică.
Inspectorul şef al ITRSV, Alexandru Lefter, ne-a declarat că la verificările derulate la Ocolul de la Fitioneşti nu au fost constatate fapte de natură penală. „La Ocolul Silvic Fitioneşti nu sunt probleme. Nu am găsit probleme de regim silvic“, a afirmat Alexandru Lefter. În aceste condiţii, inspectorii ITRSV au dispus restituirea dispozitivelor de marcat către Ocolul Silvic Fitioneşti, unitate care funcţionează legal, fiind autorizată de Ministerul Mediului şi Pădurilor.
Dispozitivele de marcat au fost ridicate, anul trecut, în urma unei decizii a Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu. Decizia a fost luată însă fără a fi anulată autorizaţia de funcţionare a Ocolului şi fără a emite vreun do-cument din care să rezulte că acesta nu mai are dreptul să folosească ciocanele de marcat pentru serviciile silvice. Pur şi simplu, procurorii verificau presupuse documente falsificate folosite pentru înfiinţarea Asociaţiei proprietarilor de păduri vrâncene.
Primarul comunei Fitioneşti, Iordache Cazacu, spune că decizia ITRSV este una normală şi legală. El acuză procurorii că îşi întemeiază acţiunile doar pe suspiciuni. „Ridicarea ciocanelor era o acţiune abuzivă dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu. Pentru mine, de fapt este Parchetul de pe lângă PDL Panciu. Decizia ridicării ciocanelor a fost dispusă de prim-procurorul de acolo, pe baza unei suspiciuni pe care nu o poate dovedi, iar acum vrea să desfiinţeze Ocolul. Îi mulţumesc domnului director Alexandru Le