Problema lipsei de personal, din ce în ce mai des sesizată în mai toate secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, are o posibilă rezolvare prin redistribuirea personalului existent şi refacerea organigramei, deocamdată neputându-se pune problema de noi angajări.
Aproape că nu există secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina care să nu „ţipe” că nu mai face faţă volumului mare de muncă. În Ginecologie, spre exemplu, un sector a fost chiar închis, pentru că nu se mai pot acoperi turele. În ultimii ani au intervenit pensionări, concedii de creştere a copilului, chiar plecări în străinătate (în aceste cazuri variantele asistenţilor fiind suspendarea contractelor pentru un an), astfel încât cei rămaşi reuşesc cu greu să-şi ia libere sau concedii. Deşi normarea în funcţie de numărul de paturi ar permite spitalului să ajungă la aproximativ 3.000 de angajaţi (în prezent sunt puţin peste 1.600), reglementările legale intrate în vigoare la începutul perioadei de criză împiedică angajările noi. O foarte mică parte din problemele legate de lipsa personalului s-a rezolvat odată cu preluarea Spitalului Scorniceşti în structura SJU. Cum acolo numărul de paturi s-a redus la jumătate (la 75, de la 150), 25 de asistenţi şi alţi câţiva infirmieri şi îngrijitori de curăţenie au fost repartizaţi la Slatina. Mult prea puţin însă.
Soluţia pentru moment este, în opinia managerului Andrei Iordache, o nouă repartizare a personalului existent.
„Imediat după finalizarea procedurii de preluare a Spitalului Scorniceşti vom lucra la o nouă structură şi la un nou stat de funcţii, în care vom lua fiecare secţie în parte, cu medicul şef de secţie, cu medicii de acolo. Pentru că nu cred că este o abordare pertinentă să ne raportăm la actuala structură. Dacă am angaja în funcţie de actuala normare, la capacitate maximă, am ajunge undeva la 3.000 de angajaţi, lu