Reprezentanţii Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj şi-au propus ca în acest an să continue toate manifestările mari pe care instituţia le-a organizat ori le-a sprijinit în decursul lui 2012, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul Daniel Săuca. Acesta a dat asigurări că acţiunile ce urmează să aibă loc în 2013 vor acoperi întreg judeţul şi se vor adresa tuturor categoriilor de public.
Agenda principalelor manifestări culturale pe anul în curs cuprinde o serie de festivaluri folclorice, de teatru, de arte vizuale, spectacole corale, tabere de pictură şi meşteşuguri, simpozioane. Unul dintre elementele de noutate îl constituie Festivalul coral naţional “Ecouri transilvane”, pe care instituţia doreşte să-l relanseze după aproape 20 de ani. De asemenea, a precizat Daniel Săuca, la Boghiş va fi organizată, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, o tabără pentru elevii sălăjeni care doresc să înveţe dansuri populare româneşti.
În ceea ce priveşte proiectele de promovare a spaţiului şi patrimoniului cultural sălăjean, managerul CCAJ Sălaj a menţionat că în 2013 vor deschise case tradiţionale, funcţionale, în Iaz, Cizer, Horoatu Crasnei, Buciumi şi Dobrin, în cadrul proiectului “Casa Ethnos”.
Instituţia va dispune de 50.000 de lei pentru finanţarea nerambursabilă a unor proiecte culturale ce vizează spaţiul sălăjean. “Finanţarea se va acorda conform unui concurs de proiecte, în concordanţă cu prevederile legale în domeniu. Sesiunea de finanţare va fi deschisă în lunile februarie-martie, imediat după aprobarea bugetului Centrului pe anul 2013”, a declarat Săuca.
Referindu-se la anul 2012, directorul CCAJ Sălaj a spus că “a fost un an foarte bun, în primul rând pentru că ne-am mutat în casă nouă, într-un spaţiu realizat graţie unui proiect al Consiliului Judeţean Sălaj”. A fost anul în care Ansamblul fo