Retragerea licenței OTV este o măsură de asanare a peisajului mediatic românesc, de eradicare a șmecherismului şi a imbecilizării.
„Sunteţi oameni sau animale? Era să facem accident, copiii ambii plâng în casă... Suntem într-un moment greu din viaţa noastră şi nu avem nevoie de o aşa mizerie!“, s-a răstit Andreea Marin la jurnaliștii aflați în urmărire la întoarcerea din concediul de divorț din Dubai. Este reversul medaliei în epoca maximei tabloidizări a presei: celebritatea are nevoie de mass-media, foamea de senzațional este stimulată pe toate căile, fiindcă știrile pozitive, nu-i așa?, nu sunt știri, se etalează pe Facebook detalii intime, de la fotografiile copiilor la ultimul costum de baie achiziționat, se inventează conflicte, se simulează scandaluri pentru a ține trează atenția. Facem diferența între mahalagismele Oanei Zăvoranu sau ale dezbrăcatelor care apar în emisiunile mondene și calitatea de vedetă a Andreei Marin câștigată cândva la TVR și a ușuraticului soț/solist, dar malaxorul scandalului public este același.
Un mesaj indignat postat pe rețeaua de socializare de Andreea Marin moralizează aceeași presă care i-a ridicat postament de vedetă: „Ce trebuie să se întâmple ca să înțelegeți că ați mers prea departe?!... Cât e de dificil de înțeles că există și oameni care știu să își rezolve problemele în mod civilizat și nu își doresc să își transforme viața într-o telenovelă, nu vor să își spele rufele în public, participând la tabloidizarea României? Cât trebuie să suporte copiii noștri pentru a satisface curiozitatea dvs. maladivă și interesele dvs. pur comerciale?“. Observații corecte, dar și ipocrizie, dacă punem la socoteală că Andreea și-a atacat o rivală pe scenă, în văzul publicului, cerându-i să mărturisească dacă Ștefan Bănică este tatăl copilului ei, că familia Bănică și-a anunțat divorțul pe Faceb