Angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vrancea au participat, în perioada 28-30 ianuarie, la un seminar tematic „Comunicarea cu categorii de persoane defavorizate – persoane cu dizabilităţi”, organizat în cadrul Proiectului „Formarea continuă – premiza calităţii în SPO”. Proiectul este derulat de AJOFM Tulcea în parteneriat cu instituţiile similare din Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi, precum şi Asociaţia Pro Dinamic şi Quality Management Service (UK) Limited. „Acest seminar este al doilea dintr-o serie de trei seminarii propuse spre desfăşurare în judeţul Vrancea, cu scopul de a dezvolta competenţele şi abilităţile angajaţilor SPO (Serviciului Public de Ocupare din judeţul Vrancea) prin perfecţionarea şi specializarea în furnizarea de servicii specializate de ocupare individualizate şi tehnici personalizate, dedicate persoanelor cu dificultăţi de integrare pe piaţa forţei de muncă”, precizează Tincuţa Oancea, managerul de proiect, în comunicatul de presă trimis redacţiei noastre. La finalul celor trei zile de perfecţionare, organizatorii consideră că AJOFM Vrancea va avea un personal mai bine pregătit, care, cred ei, „va răspunde provocărilor unei pieţe a muncii în plină transformare, iar persoanele cu dizabilităţi care vor apela la aceştia vor beneficia de servicii de calitate, la nivelul celor oferite de instituţii similare din alte ţări europene”.
Dacă seminarul anterior, prin care angajaţii AJOFM Vrancea au luat lecţii de comunicare cu romii, a avut loc la Hotelul Vrancea, cel ce vizează comunicarea cu persoanele cu handicap a fost ales să se desfăşoare înapoi la... matcă, adică la Hotelul Fashion Center.
În condiţiile în care numărul locurilor de muncă declarate vacante de angajatorii vrânceni rar atinge suta şi miile de şomeri valizi n-au unde să se angajeze, este greu de crezut că vor avea această şansă oamenii cu han