Recent mandatati prin vot de sibieni pentru viitorii patru ani, parlamentarii sibieni dau deja semne de mult prea multă detasare faţă de interesele comunitatilor care i-au trimis în Parlamentul României.Aflată în plină dezbatere şi analiză, structura bugetului national, din care se aloca bani şi judeţului Sibiu, nu îi prea preocupă pe toţi aleşii sibienilor.
Potrivit proiectului de buget pe anul 2013, judetul Sibiu se situează în coada clasamentului în ceea ce priveste sumele primite de la Centru. Din sumele defalcate din TVA pentru drumuri judetene Sibiu este pe locu 29 din 41 cu suma de 7,376 milioane de lei, în timp ce Hunedoara primeste 16,06 milioane de lei. Deasemena, sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale sunt de numai 26,169 milioane lei pentru judetul Sibiu care este pozitionat de data aceasta pe locul 39, în timp ce Suceava primeste 86,6 milioane de lei, fiind prima pe lista Guvernului.
Citynews.ro a încercat sa afle de la parlamentarii sibieni, atât cei de la Putere cât şi cei din Opozitie, ce părere au despre buget şi daca au depus amendamente la structura actuala a bugetului national.
Uniunea Social Liberala (USL), formată din PNL,PSD şi PC, detine în judetul Sibiu cele mai multe mandate de parlamentar - 3 de senator si cinci de deputati.
Dintre acestea, liberalilor le-au revenit patru mandate: doua de senatori (Sorin Ilieşiu- Colegiu 1, Nicolae Neagu - Colegiul 3) si doua de deputati (Ioan Tamâian - Colegiul 1 si Mircea Cazan-Colegiul 6). În ciuda demersurilor facute de citynews.ro, pâna la ora 18.30, nu am reusit sa obtinem nicio informaţie legată de actiunile parlametarilor liberali în privinţa bugetului întrucât au fost imposibil de contactat telefonic. Mai mult, nici macar prin intermediul purtatorului de cuvânt al PNL Sibiu nu a fost posibilă obtinerea unui punct de vedere în acest sens.
Desi afla