Consilierii judeţeni au aprobat, marţi, majorarea capitalului social al societăţii care administrează Cluj Arena cu suma de 240.000 de lei. Majorarea capitalului social va acoperi cheltuielile stadionului Cluj Arena în ceea ce priveşte facturile de gaz şi de curent.
SC Cluj Arena a cerut Consiliului Judeţean Cluj să analizeze posibilitatea majorării capitalului social, având în vedere situaţia financiară precară a societăţii, determinată de dificultatea încasării creanţelor rezultate din contractele de utilizare a stadionului Cluj Arena încheiate cu clubul de fotbal Universitatea Cluj, precum şi de cheltuielile ridicate de funcţionare a imobilului în perioada iernii, care generează incapacitatea de plată a utilităţilor către E-ON Gaz şi S.C. Electrica S.A. Consiliul Judeţean a decis majorarea capitalului social cu 30 de voturi pentru, o abţinere şi trei voturi împotrivă. Potrivit directorului Cluj Arena, Radu Raţiu, majorarea de capital va aduce societatea la zi.
„Este singura intervenţie pe care am făcut-o pentru a încheia cu bine anul 2012. Un coleg mi-a transmis că am un muzeu acolo (n.red primarul Emil Boc), de fapt îi transmit că am moştenit un muzeu. Cluj Arena nu a avut niciun fel de program pe anul 2012. În schimb, pentru anul 2013 există un program maximal şi minimal fixat. Lucrul acesta cu majorarea capitalului social nu se va mai întâmpla. Programul pe care îl avem ne dă încrederea că din activităţile desfăşurate pe stadion nu va mai fi nevoie de majorări de capital social”, a declarat Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.
Horaţiu Cătărig, consilier judeţean PDL, a arătat că Universitatea Cluj are o datorie de 6 miliarde de lei. „Nu e corect ca totul să se pună în capul directorului stadionului pentru că practic acesta e un caz special. Noi majorăm capitalul cu 2 miliarde, dacă s-ar opri gazul degradările ar fi mai mult de 2 miliarde. U