SAP România, subsidiara locală a liderului mondial pe piaţa de soluţii software de business, a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de peste 23 milioane euro, în creştere cu peste 40%, comparativ cu nivelul anului precedent.
"Comparativ cu anii precedenţi, ponderea soluţiilor clasice, de tipul ERP, a scăzut, iar companiile locale au început să-şi îndrepte atenţia către soluţiile tehnologice avansate. În momentul de faţă, există o cerere mai mare pentru soluţiile de tipul Business Intelligence sau Enterprise Performance Management, necesare pentru creşterea profitabilităţii, pentru managementul costurilor sau pentru activităţile de bugetare şi planificare din cadrul organizaţiilor", a explicat Valentin Tomşa, directorul general al SAP România.
Potrivit reprezentantului SAP, odată cu creşterea influenţelor externe pe plan local, ce a determinat în primul rând accentuarea dinamicii mediului de afaceri autohton, companiile au devenit mai receptive la noile soluţii tehnologice şi la creşterea investiţiilor în informatizare.
"În prezent, influenţele externe se propagă extrem de rapid şi pot avea un impact semnificativ pentru mediul de business autohton. Rezultatele SAP se datorează faptului că organizaţiile locale au înţeles importanţa unor soluţii de business solide şi care le dau puterea de a acţiona imediat la aceste schimbări, iar pentru acest an apreciez accentuarea acestor tendinţe", a adăugat Tomşa.
Rezultate globale record în 2012
În 2012, la nivel global, SAP a înregistrat rezultate record, veniturile anuale totale ale companiei, exprimate non-IFRS, ridicându-se la peste 16 miliarde de euro, în creştere cu 14% comparativ cu anul anterior. Veniturile pe segmentul de soluţii software şi servicii conexe s-au ridicat la 13,2 miliarde euro, cu 17% mai mult, comparativ cu 2011, în timp ce subscrierile soft