Probioticele sunt indispensabile unui organism sanatos. Ajuta digestia, sustin imunitatea naturala a organsimului si contribuie la absorbtia nutrientilor, dar si a vitaminelor si mineralelor esentiale. Se vorbeste mult despre probiotice si tocmai de aceea este bine sa stiicat mai multe despre avcestea.
Din punct de vedere al "identitatii" lor, probioticele sunt microbi si bacterii. Traiesc in intestine, si organismul uman nu poate functiona fara ele. Probioticele ajuta digestia, regleaza metabolismul, stimuleaza sistemul imunitar. Probioticele reprezinta o adevarata "jungla amazoniana" care traieste in intestinele si, in total, cantaresc intre doua si trei kilograme, scrie Shine.
Pot creste riscul de diabet, boli de inima si Alzheimer
Probioticele sunt vitale pentru metabolism, fara ele fiind imposibila absorbtia nutrientilor. Neregulile la nivelul acestora reprezinta principala cauza a problemelor digestive, respectiv gazele, balonarea si constipatia. Probioticele "bolnave" inseamna risc crescut de diabet, boli de inima, de Alzheimer si tulburari de dispozitie.
Cum functioneaza probioticele? Mecanismul nu este inca pe deplin lamurit. Probioticele sunt soldatii din prima linie, distrug bacteriile de tip Salmonella, dar si virusurile. Probioticele produc vitamine. Printre ele vitamina K si cele din grupul B.
Echilibrul natural al probioticelor se poate strica foarte usor. Insa refacerea lor este rapida, daca ai o dieta corecta. Consumul de fructe si legume favorizeaza dezvoltarea probioticelor, excelente in acest sens fiind fibrele insolubile - gasite in praz, usturoi, anghinare, ovaz si soia.
Antibioticele distrug o treime din bacterii, in cursul unui tratament standard de cinci zile. Stresul, fumatul si alcoolul sunt asasini in masa ai probioticelor.
Surse de probiotice
Car